Online esemény keretében díjazták idén a Mátyás király születésnapja alkalmából meghirdetett rajz és fogalmazás pályázatra beérkezett munkákat. A 119 alkotásból 46-ot díjaztak.

„Örvendek annak, hogy idén összesen 119 diák vett részt a versenyen. Ebben az évben, valószínűleg pont azért, mert hozzászoktunk az online világhoz, nagyobb érdeklődés övezte a Facebook oldalunkra feltöltött rajzokat, fogalmazásokat és így talán még több emberhez eljutott az üzenet, többen megtekinthették az alkotásokat. Bízom benne, hogy a következő évben ismét személyesen találkozhatunk, ismét sikerül megszervezni Mátyás király szülőházában azt az ünnepséget, amit már megszoktunk” – mondta el köszöntőjében Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

A Puck Bábszínház előadása után, a nyertesek kihirdetésével zárult az esemény. Az idei évben a díjazottak kiválasztása is eltérő módon történt, hisz idén, úgy a rajzok, mint a fogalmazások esetében azokat az alkotásokat díjazták, amelyek a legtöbb like-ot kapták. A munkákra összesen közel 20 ezer reakció érkezett. A díjazottak listáját ITT találják az érdeklődők.

Az eseményt a Communitas Alapítvány támogatta.