Tegnap délután a helyi polgármesteri hivatalban Albert Zoltán, Szászfenes RMDSZ-es alpolgármestere találkozóra hívta azokat a szülőket, akik érdekeltek a magyar osztály beindításában. Már a találkozón sikerült a szükséges gyermeklétszámot elérni ahhoz, hogy ősszel elindulhasson a magyar előkészítő osztály.

„A sok éves próbálkozásnak és kemény munkának végre meg lett az eredménye, bár az osztály beindítása egy hosszú folyamat eredményeként valósulhat meg, bízunk benne, hogy további akadályok nélkül sikerül véghez vinni a projektet. A kérelmet már továbbítottam az iskola vezetősége felé. Ugyanakkor ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen történjen és biztosan beindulhasson a magyar osztály továbbra is várjuk a beiratkozási kérelmeket. Minden szászfenesi szülőt arra biztatok, hogy írassa a település iskolájába gyermekét” – nyilatkozta Albert Zoltán.

A találkozón részt vett Rés Éva, az RMDSZ Kolozs megyei tanácsosa is, aki szintén Szászfenesen lakik. „Itt élek a községben, nyilván nagyobb figyelemmel követem az itteni magyar közösség mindennapjait. A kampányban is több alkalommal beszéltünk arról, hogy az óvodai csoportok mellett szükség lenne magyar bölcsődére és iskolára is. Most egy lépéssel közelebb kerültünk ezeknek a létrehozásához” – mondta el Rés Éva. A megyei tanácsos ugyanakkor megköszönte, Albert Zoltán alpolgármesternek az indítványozást, a református és katolikus egyházak vezetőinek, a közreműködést és arra biztatta a jelenlévő szülőket, hogy bízzanak abban, hogy szeptemberben beindulhat a magyar osztály.

Az első feltétel a magyar előkészítő beindításához, az hogy legkevesebb 10 gyerek legyen, aki beiratkozik a majdani osztályba. A legjobb az lenne, hogy ha a mostani minimális létszámot sikerülne megnövelni, hogy akár 15-20 gyerekkel kezdődhessen a tanév, mert akkor a következő években is egyszerűbben indulhat majd előkészítő osztály. További információért keressék bizalommal Albert Zoltán alpolgármestert.