A Communitas Alapítvány támogatásával sikerült felújítani a fűtést is az aranyosegerbegyi Magyar Házban. A beruházás közel 20 ezer lejbe került, amely a melegítés mellett a vízvezetést is magába foglalta.

„Ez úton is szeretnénk megköszönni az aranyosegerbegyi lakosoknak is a sok támogatást, közmunkát, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy ma így nézzen ki a közösségi ház. Nagyon örvendünk, hogy végre ez a munkaszakasz és befejeződött, így most már akadály nélkül használhatjuk a tavaly befejezett Magyar Házat. Bár a világjárvány miatt még nem volt lehetőségünk teljesen kihasználni, reméljük hamarosan változni fog és az idén már lehetőségünk lesz több rendezvényt vagy összejövetelt szervezni” – nyilatkozta Balázs Győző Balázs, az RMDSZ aranyosegerbegyi szervezetének és az Aranyosegerbegyi Magyar Ház Kulturális Egyesület elnöke.

Az elnök hozzátette: a tavalyi évben a járványügyi korlátozások bevezetése előtt táncoktatást, Kangoo jump foglalkozást, délutáni oktatást és egyéb közösségépítő eseményeket szerveztek egy rövid ideig, bár mára az egészségügyi helyzetre való tekintettel minden tevékenységet felfüggesztettek.

Az aranyosegerbegyi Magyar Házat 2020 elején fejezték be, a református egyház tulajdonában lévő épületet az Aranyosegerbegyi Magyar Ház Kulturális Egyesület, közösen az RMDSZ helyi szervezetével újította fel.