A Kisbács községhez tartozó Andrásházán tervez kialakítani egy ipari parkot a helyi önkormányzat. A rendelkezésre álló megközelítőleg 35 hektáros terület bekebeleztetése és egy urbanisztikai terv elkészítése az első lépés a beruházás megkezdéséhez.

„Úgy gondolom, hogy a nagybefektetők bevonzása a helyi gazdaságot jelentősen fellendíteni, hisz a mellett, hogy az esetleges vállalatok a helyi önkormányzatnak fizetik az adókat és illetékeket, a már meglévő helyi vállalatok helyzetét és működését segíti, ugyanis az itt dolgozók a keresetük egy részét a községben költenék el, mint például élelmiszerre vagy egyéb a helyi vállalkozók által nyújtott szolgáltatásokra” – mondta el Balázs János, Kisbács község RMDSZ-es polgármestere.

Az elöljáró hozzátette az ipari park megnyitásával az önkormányzat bevétele jelentőset megnövekedne, amely hozzásegítene ahhoz, hogy többek között útjavításokat, új parkokat és játszótereket alakítsanak ki a községben. „A községi lakosokért dolgozom és arra törekszünk, hogy az igényeiknek eleget tegyünk. Sok esetben nem azért nem valósul meg egy-egy kérés, mert nincs elképzelés vagy nem találunk kivitelezőt, hanem azért nem tudunk eleget tenni az igényléseknek, mert nincs elegendő anyagi forrásunk rá. Az ipari park beindítása ebben is segítene” – emelte ki a polgármester.

Egy ipari park létrehozása nem csak Kisbács község szempontjából lenne jelentős megvalósítás, de a Nádasmente falvai számára is jó lehetőség lenne, hiszen jelenleg sokan kell naponta több órát utazzanak, hogy eljuthassanak a munkahelyükre a Kolozsvár keleti bejáratánál található ipari parkokba.