A szászfenesi önkormányzat tanácsülésén elfogadták azt a határozat-tervezetet, melyet Fodor Norbert helyi RMDSZ-es tanácsos iktatott. Az RMDSZ javaslatára 500 lejes vásárlási utalványt kapnak azok a családok, akik a gyerek születése után legkésőbb 30 nappal kérelmezik ezt a helyi polgármesteri hivataltól.

„Az utalvány értékét kizárólag az újszülöttek számára fontos termékekre költhetik majd el a szülők. A kritériumok között természetesen szerepel az is, hogy az adott családnak ne legyen semmilyen jellegű tartozása a helyi önkormányzat irányába, valamint az egyik szülőnek vagy gyámnak kötelező módon egy éve állandó lakhelye kell legyen a községben a gyerek megszületésétől visszamenőleg” – mondta el a határozattervezet ötletgazdája.

Albert Zoltán alpolgármester hozzátette ez évente átlagosan 500 családnak nyújtana segítséget községszinten. „Örvendünk, hogy a tanácsos kollégáinknak is elnyerte a tetszését az RMDSZ által indítványozott kezdeményezés. Reméljük ezzel a jelképes összeggel segítünk a szülőknek a gyermeknevelés útján elindulni. Bízunk benne, hogy a lakosok is éppoly hasznosnak vélik a projektünket és élni fognak ezzel a lehetőséggel” – nyilatkozta Albert Zoltán, RMDSZ-es alpolgármester.