Nemsokára rajtolnak Kolozsvár egyik emblematikus övezete, a Fellegvár felújításának munkálatai, miután az önkormányzat tanácsosi testülete elfogadta a projekt sarokszámait. A tervek szerint a korszerűsítési munkálatok következtében a Fellegvár a város lakói számára kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségekben gazdag övezetté alakul át, mind funkcionális és esztétikai, mind ökológiai  potenciálja növekedni fog. A projekt során a 14 hektáros övezeten 1100 új facsemetét ültetnek el, a gyalogos útvonalak is új arculatot kapnak. A Fellegvár egy újabb játszótérrel és sportterülettel is gazdagodni fog.

A beruházás célja egy olyan modern, összefüggő zöldterület létrehozása, ahol a helyiek és a turisták egyaránt jól érezhetik magukat. A beruházásnak két év alatt kell megvalósulnia, összértéke 206 millió lej. A projektet az önkormányzat vissza nem térítendő alapokból finanszírozza.

Oláh Emese alpolgármester kiemelte, a közterületekre úgy kell tekintenünk, mint tágabb értelembe vett otthonunkra, hiszen csak így érezhetjük igazán otthon magunkat Kolozsváron. “Ilyen szempontból a Fellegvár hosszú évek óta egy lakatlan házhoz hasonlít. Ideje beleköltöznünk, feltöltetnünk élettel, ideje lelket lehelnünk bele, visszaadnunk régi fényét. A zöldterületek, parkok a harmonikus és kiegyensúlyozott városfejlesztés nélkülözhetetlen elemei, a Fellegvár talán még ezeknél is egy kicsivel több: egy komplex ökológiai rendszer, amely összeköti a Hóját és a Szamost,  emellett városunk nevezetessége, amelynek történelmi töltetét az is megérzi, aki először látogat oda” - mondta az alpolgármester.