Kolozsvár önkormányzata elfogadta a Kőkert/Hașdeu utcai parkolóházra vonatkozó parkolóbérlési szabályzatot. A parkolóház összesen 318 hellyel rendelkezik személygépkocsik számára, ebből 6 hely áll a fogyatékkal élők rendelkezésére, további 2 hely pedig motorbicikliknek van fenntartva. 236 parkolóhelyet és a két, motorbiciklik számára fenntartott helyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem hallgatói használhatják, akik az éves bérletre 10%-os kedvezményt kapnak. 

 

A közelben lakók 42 helyet bérelhetnek, 40 helyet pedig a látogatóknak szánt az önkormányzat (utóbbiakból 14 hely elektromos autók feltöltésre szolgál).

A parkolóhelyek kiosztása a tanév kezdetétől számított 30 napos időtartam lejárta után kezdődik. Minden személy csak egy parkolóhelyet bérelhet, a bérleti szerződés pedig meghatározott időre szól: a fizetés napjától a következő év október 31-ig érvényes.

Ha a BBTE hallgatók kevesebb, mint 238 helyet igényelnek, akkor a fennmaradt helyeket más kolozsvári egyetemek hallgatói kapják meg. Ha még mindig maradnak szabad helyek, akkor azokat előfizetés alapján mind a magán-, mind a jogi személyek számára ki lehet osztani, akik megfelelnek a rendeletben említett követelményeknek.

 

A következő típusú előfizetéseket köthetők:

- meghosszabbítás lehetősége nélküli éves előfizetés a BBTE hallgatók vagy más kolozsvári egyetemek hallgatóinak számára;

- meghosszabbítás lehetősége nélküli éves előfizetés más jelentkezők számára, a hallgatóknak fenntartott területen, amelyeket a hallgatók nem foglaltak el;

- A közelben élő lakóknak szánt éves bérletek, hosszabbítási lehetőséggel;

- Kerékpárhelyek bérlésére szánt éves bérlet, meghosszabbítás lehetőségével, lakosok és diákok számára egyaránt;

 

A parkolóhely bérléséhez szükséges iratok: személyi igazolvány a lakóhely igazolása érdekében, bentlakásra kötött bérleti szerződés, forgalmi engedély, amely igazolja az időszakos műszaki ellenőrzés érvényességét és a kérelmező tulajdonosi vagy felhasználói minőségét, a hallgatói igazolvány vagy egy ezt helyettesítő igazolás, és adott esetben, rokkantsági igazolás.