Május 8-9 között a kisgyerekeké a főszerep, hiszen Kolozsvár két negyedi mozijában is több animációs filmet vetítenek számukra. A Monostor negyedi Dacia moziban, szombaton, azaz május 8-án, 13:00 órától, magyar nyelven látható a Gólyák című egész estés mesefilm.  Míg vasárnap, azaz május 9-én 13:00 órától, szintén magyar nyelven vetítik az Állati nagy szökés című animációs filmet.A Mărăști negyedi moziban, május 8-án és 9-én is, 13:00 órától, magyar nyelven lesz látható a Táncoló Talpak 2 mesefilm.

„Fontos, hogy a magyar közösséget is bekapcsoljuk a város kulturális körforgásába, és a városháza által szervezett programok között magyar nyelven is megtekinthető előadások, tárlatok, művek is szerepeljenek. Ennek első lépése, hogy a kicsik számára elérhetővé tettünk ismert mesefilmeket, melyet akár a lakhelyükhöz közel, a lakónegyedükben tekinthetnek meg” mondta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

Az vetítésekre a belépés ingyenes. A járványhelyzetre való tekintettel, a maszk viselése és a távolságtartás minden vetítésen kötelező.