Magyarvistában 20, Türében körülbelül 40 százalékban elkészült már a szennyvízhálózat rendszer, melyet a helyi önkormányzat Európai Uniós és kormány támogatásból valósít meg.

„Haladnak az építkezési munkálatok és reményeink szerint már nem kell sokat várni a véglegesítésre. Ez úton is köszönöm a lakosok türelmét, hisz az ekkora munkálatok olyan következményekkel járnak, melyek megnehezítik mindenki számára a közlekedést” – mondta el Bálint Gyöngyi, Magyargorbó község alpolgármestere.

A csatornahálózat kiépítését a község központban, Magyargorbón kezdték el, melyet már idén véglegesítenek. A magyarvistai és türei munkálatok befejezésére még minimum egy évet kell várniuk a lakosoknak, de az RMDSZ helyi tanácsosai és az alpolgármester továbbra is figyelemmel követi a munkálatok menetét, hogy az említett két településen is mihamarabb végezzenek az építkezéssel. 

A polgármesteri hivatal tervei között szerepel a gáz bevezetése is, amelyre nemrég nyújtották be a pályázatot. A hálózat kiépítését több mint 1000 Magyargorbó községi lakos támogatta aláírásával, melyből 292-en Magyarvistában, 195-ön Türében élnek, a község központban élők közül mindössze 240 lakós aláírása szerepel az íveken.