„A minden évben megrendezett batyus szüreti bálra idén november 10-én kerül sor 20 órától, a régi kultúrotthonban. Az idén Valkai Lali és bandája húzza a talpalávalót. A bálban fellép a az Apró Tulipántos Néptánccsoport, illetve a Tulipántos Néptánccsoport, ugyanakkor ünnepi műsorral készülnek a 0-4-es diákok és az óvodások is. Reméljük idén is ugyanolyan nagy népszerűségnek örvend ez a rendezvényünk, mint az előző években” – nyilatkozta Okos Károly, Gyalu RMDSZ-es alpolgármestere.

Az aranyosegerbegyi magyarság sem marad le a bálozók sorából, ugyanis szombaton Káposzta bálba hivatalosak a falu lakói, amelyet idén az Azteca Clubban tartanak. „Az idén is várjuk a kedves érdeklődőket a hagyományos Káposzta bálba. Az eddigi évektől eltérően idén batyus lesz a bál, vagyis a résztvevők saját maguk kell biztosítsák az ennivalót, viszont az innivalót a sörkert bárjából kell megvenni” – tájékoztatott Balázs Győző Balázs, az RMDSZ aranyosegerbegyi elnöke. Az eseményen fellép majd az „Aranyoskák” néptánccsoport, illetve a zenéről László István és meghívottja gondoskodik majd.

„A szüreti bálra november 17-én 21 órától, a helyi kultúrotthonban kerül sor, ahol Rolland és zenekara biztosítja a jó hangulatot. A szüreti bál megszervezését pár helyi fiatal kezdeményezte és ők az esemény főszervezői is. A helyi szervezet a helyszín biztosításával járult hozzá, ahhoz, hogy ez a kezdeményezés minél sikeresebb legyen” – ismertette a bál részleteit Tárkányi István, az RMDSZ inaktelki szervezetének elnöke.