Jelentős fejlesztéssel tovább bővül a kolozsvári nemzetközi repülőtér

Két új beszállókaput adtak át a kolozsvári repülőtéren, amelyekre az utasok számának igen jelentős növekedése miatt volt szükség. Az új létesítmény ezerszáz négyzetméterrel növeli meg az indulási terminál belső területét. A két új beszállókapu kialakításával 75 százalékkal tudják növelni a nemzetközi utasfelvétel kapacitását, amely így eléri az évi 900 ezer személyt.

„Az összesen 3 millió eurós, saját erőből  finanszírozott kivitelezés hozzájárul az utasforgalom modern feltételeinek megteremtéséhez, a légikikötő fejlesztése a régió számára is stratégiai fontosságú. A két új beszállókapu várótermekkel, kereskedelmi egységekkel áll az utasok rendelkezésére” – nyilatkozta Szőcs Endre, Kolozs megyei tanácsos

2017-ben közel 2,7 millió utas fordult meg Románia második legnagyobb légikikötőjének számító kolozsvári repülőtéren, amely 43 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Kolozsvárról 20 ország több mint 40 repülőterére lehet közvetlenül eljutni, ami minden korábbi évnél színesebb kínálatot jelent.

Jövő áprilisban a Ryanair ír fapados légitársaság is elindítja első kolozsvári járatát.