Idén is kapnak buszbérlet-támogatást a kolozsvári önkormányzattól az iskolások

Idén is támogatja a kolozsvári önkormányzat a 0-XII (esetenként XIII.) osztályos diákoknak a kolozsvári közszállítási eszközökkel való utazási költségeit. A támogatásra a diákok függetlenül attól jogosultak, hogy magán- avagy állami iskolában tanulnak. Két ingyenes bérletet kaphatnak azok a diákok, akik az iskolától távol laknak, és így indokolt az utaztatásuk. Ugyancsak két vonalra kapnak ingyenes bérletet az iskolán kívüli tevékenységet is végző diákok, például azok, akik művészeti csoportok vagy sportklubok tagjai.

Azok a diákok, akik az iskolához közel laknak, igény szerint egy vagy két vonalra kaphatnak 50%-ban ártámogatott bérlet. A levont magaviseletű vagy évismétlő diákok nem jogosultak az ingyenes bérletre, ők csak az 50%-os ártámogatásban részesülhetnek. Az ingyenes bérleteket a Kolozsvári Közszállítási Vállalat bocsátja ki az iskolák által beszolgáltatott kéréscsomagok alapján.

A kéréscsomagnak tartalmaznia kell a szülő, esetleg a gyám által írt kérvényt is, amelyből kiderül, hogy melyik vonalra vagy vonalakra szól a bérletigénylés. Az 50%-os ártámogatásban részesülőknek a bérletkibocsátó egységekhez kell fordulniuk, a bérlet kiváltásához csak az ellenőrzőt kell felmutatni.