Magyar csoport is működik az új kolozsvári bölcsődében

Új bölcsőde nyitotta meg a kapuit május 2-án a kolozsvári a Dónát – negyedben. Az intézmény összesen 90, többek között magyar kisgyerekek számára fenntartott hellyel is rendelkezik. A „Nyulacskák házikója” (Casuta Iepurasilor) a Polgármesteri Hivatal finanszírozásával épült, európai standardok szerint. A befektetés összege több mint 4 millió lej volt. A bölcsőde környezetkímélő alapanyagokból épült, napelemmel van felszerelve és a falakba épített felszerelés biztosítja a fűtést és a hűtést.

A napi tevékenység négy teremben zajlik, továbbá a létesítményben van játszóterem, alvóterem, egészségügyi szoba, konyha és adminisztrációs iroda, illetve az udvaron biztonságos játszóteret alakítottak ki.

„Célunk, hogy minden kolozsvári magyar kisgyerek számára biztosítsunk bölcsődei helyet modern, jól felszerelt intézményekben.  Továbbá meg kell teremteni egy olyan légkört, ahol a 3 éven aluli gyerekek szeretetteljes gondozásban részesülnek és biztosítva van a kicsik egészséges lelki és testi fejlődése, hiszen sok szülőnek nincs választási lehetősége, szükséges, hogy mielőbb visszatérjen munkájához és egyedüli megoldása, hogy a gyerekét bölcsődébe helyezze el.”  – nyilatkozta Oláh Emese alpolgármester.

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal további beruházásokra törekszik és a meglévő óvodák és bölcsődék felújítására és kibővítésére. Pillanatnyilag csak 1232 férőhely áll a legkisebbek rendelkezésére.  Jelenleg a Kalotaszegi utcai (Gr.Alexandrescu) és a Mézged utcai (Meziad) bölcsőde felújításán és bővítésén is dolgoznak. Mindkettőben fog magyar csoport működni.