Közel 50 millió lejből újul meg a Farkas utca és környéke

48,7 millió lejes költségvetésből újítják fel a Farkas utcát és környékét. Az Egyetem utcára is kiterjedő övezet felújítására és korszerűsítésére vonatkozó tanácsi határozatot csütörtöki ülésén szavazta meg Kolozsvár önkormányzati testülete. A felújításra szánt összegnek csak kis része, 1,3 millió lej származik a városi kasszából, a projekt többi részét a Regionális Operatív Program révén finanszírozzák.

„A városrehabilitálás mellett a széndioxid-kibocsátás csökkentése is célja a felújításnak, éppen ezért az övezetben jelentősen visszaszorítjuk a gépjárműforgalmat. A felújítás során a gyalogos övezeteket felújítjuk, korszerűsítjük és kibővítjük, illetve gyalogos útvonalakat hozunk létre, hogy mindenki számára kellemesebb élménnyé váljon a belvárosi séta vagy ügyintézés” - mondta el Oláh Emese alpolgármester.

Az elöljáró arról is beszámolt, hogy a felújított területen lecserélik a köztéri bútorzatot: újak lesznek a padok, a szemetesek, a bicikliparkoló állványok és környezetbarát közvécét is kihelyeznek. A biciklisek biztonságos és használható biciklisávokat kapnak, illetve a zöldesítésre is hangsúlyt fektetnek a projekt lebonyolítói: új fákat és cserjéket telepítenek a felújított övezetbe.