Új parkolóház épül az Azuga sétányon

Az önkormányzat augusztus 1-jei tanácsülésén fogadta el azt a határozatot, amely az Azuga sétányon felépülő földalatti és felszíni parkolóház megépítésének sarokszámait tartalmazza.

Az Azuga sétányon elégtelen a parkolóhelyek száma, a parkoló autók elfoglalják a  járdákat, és akadályozzák a forgalmat a környéken. Ezért halaszthatatlanná vált a  parkolás ésszerűsítése és hatékonyabb szervezése. Az önkormányzat az új parkolóház  létesítésével egyidejűleg újragondolja a felszabaduló terület hasznosításának módját,  kiterjeszti a zöldövezetet, és az indokolatlanul sok helyet foglaló nyolc bádoggarázst  is lebontatja.  

A parkolóház három földalatti, egy földszinti és három felszíni szintből áll majd, az  utolsó szint egy tetőterasz lesz. A 362 helyesre tervezett parkolóház egy jelenleg 73  parkolóhelyes, közel 1400 négyzetméteres területen épül. 324 hely a gépkocsiknak  lesz fenntartva, ebből 12 helyet a fogyatékkal élő autótulajdonosok foglalhatnak el.  Ezenkívül 8 helyet az elektromos autók számára tartanak fenn, ahol a kocsikat fel is  tölthetik a tulajdonosok. A 8 töltőállomásból 4 hely gyors töltésű, és 4 hely lassú  töltésű lesz. További 30 hely a motorbiciklik vagy robogók számára lesz fenntartva.  A biciklik számára 36 hely lesz kialakítva a parkolóházban. A projekt teljes értéke  30,5 millió lej, a parkolóháznak két éven belül el kell készülnie: a tervezésre 6  hónapot, a kivitelezésre 18 hónapot szabott meg az önkormányzat.