Előrelépés a kolozsvári körgyűrű ügyében

Aláírta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke a kolozsvári metropolisz-körgyűrű megvalósíthatósági tanulmányának városrendezési tervét. A 38 kilométeres útszakasz összeköttetést fog biztosítani az A3-as autópálya gyalui csomópontja és a város között, lehetővé teszi a Regionális Sürgősségi Kórházhoz való hozzáférést, tehermentesíti a kincses város forgalmát.

A körgyűrű megépítése érdekében Kolozsvár együttműködési megállapodásra lépett Gyalu, Apahida és Szászfenes önkormányzatával a megvalósíthatósági tanulmány, a térségi területrendezési terv és az építkezési engedélyhez szükséges műszaki dokumentáció kidolgozása érdekében.

„Kolozsvár polgármesteri hivatala és a megyei önkormányzat is prioritásként kezeli ezt az infrastruktúra fejlesztési projektet, amelyre 150 millió eurós uniós finanszírozás biztosít az Európai Bizottság. A körgyűrű megépítése tehermentesítené a város túlzsúfolt közlekedését és felszabadítaná Szászfenes községet is. Remélhetőleg év végéig sikerül kiadni az építési engedélyt is a szállítási minisztériumnak, hogy kiírhassák a közbeszerzési eljárást és elkezdődhessenek az építkezési munkálatok” – nyilatkozta Vákár István.