A Kolozs megyei önkormányzat két kolozsvári épületet vesz át, ahol 182 férőhelyet biztosít karantén céljára. Az intézmény alárendeltségébe tartozó Univers T szállodát is tegnaptól, Olaszországból érkező, házi elkülönítésbe vagy kötelező karanténba helyezett személyek rendelkezésére bocsátotta, összesen 80 férőhely áll rendelkezésre.

Szükség esetén a szucsági Polaris magánkórház 180 betegágyat bocsát a Kolozs megyei egészségügyi hatóságok rendelkezésére a koronavírus-fertőzöttek ellátására.

„Mindent megteszünk, hogy felkészüljünk egy esetleges kiélezett járványügyi helyzet kezelésére, ezt szolgálják a foganatosított intézkedések is. Dolgozunk azon, hogy szükség esetén bővíteni tudjuk a karanténhelyek számát. A kormányzat és a helyi önkormányzatok által bevezetett korlátozások is azt szolgálják, hogy lelassítsuk a folyamatot. A legfontosabb, hogy a kórházi, egészségügyi kapacitás megfeleljen az aktuális betegszámnak, a fertőzöttek száma ne legyen robbanásszerű.” — számolt be Vákár István, a Kolozs megyei önkormányzat alelnöke.