Bodis László: A következő években a falu minden járdáját fel kell újítanunk

Javában zajlik a járdák térkövezése Körösfőn, a Hóstát (főút) utca egyik felén. A munkálatokkal jól haladnak, ám a polgármester szerint nem biztos, hogy az út mindkét oldalát be tudják fejezni 2020-ban.

Bodis László, Körösfő község RMDSZ-es polgármestere elmondta, az engedélyek a főút mindkét oldalára megvannak, de finanszírozási szempontból nem biztos, hogy az idei évben a Hóstát utca mindkét felére lekerülnek a térkövek. „Önkormányzati szinten mindent megteszünk azért, hogy lehetőleg még az ősszel befejezzük a főúton a járdák felújítását” – tette hozzá a polgármester.

A jelenlegi szakaszra a támogatást a Kolozs Megyei Tanácstól kapta a helyi önkormányzat. „Köszönöm szépen Vákár István alelnök úrnak és az RMDSZ frakciónak, hogy kiharcolták ezt a támogatást nekünk, e nélkül nem tudtuk volna megvalósítani ezt a beruházást. Az a célunk, hogy őszre az út másik oldalához is megszerezzük a szükséges pénzt. Amennyiben nem sikerül őszre megteremteni a szükséges pénzösszeget, akkor 2021-ben mindenképp belefoglaljuk az önkormányzat költségvetésébe.  A következő években a falu minden járdáját fel kell újítanunk. Úgy látom, szükség van erre, hisz nap mind nap elmegyek megnézni a munkálatokat és olyankor a lakosokkal is elbeszélgetek. Az eddigi visszajelzések alapján hasznosnak tartják a járdák kialakítását, rendbetételét” – mondta el Bodis László.