A szászfenesi önkormányzat májusi tanácsülésén többek között olyan döntést hozott, amellyel megakadályozhatják, vagy legalábbis visszaszoríthatják a Szamos partján az illegális szemétlerakást, mondta el Albert Zoltán, helyi tanácsos. Az önkormányzat térfigyelő kamerák felszerelésével kívánja elhárítani a problémát, azt remélve, hogy ez által nem hordanak oda több szemetet. Amint azt a helyi tanácsostól megtudtuk, a jövőben a helyi polgármesteri hivatal park kialakítását tervezi az említett területre.

„Egy másik probléma, amivel községünk már évek óta küzd, azok a kóbor állatok. Költségvetés kiegészítést fogadtunk el, hogy egy szakosodott cég szolgálatait vehessük igénybe, akik befogják az állatokat. Ugyanakkor ezentúl kizárólag csak olyan vállalkozás végezheti el a kóbor kutyák összegyűjtését, amely bizonyítottan állatmentéssel foglalkozik” – ismertette a részleteket Albert Zoltán.

A helyi tanácsos hozzátette, a szóban forgó ülésen a szabadjára engedett lovak problémájával is foglalkoztak. „Sajnos vannak olyan családok, amelyek a háziállataikat nem tartják megfelelő módon, így megesik, hogy lovak vagy esetlegesen tehenek kóborolnak Szászfenesen a tömbházak között. A költségvetés kiegészítés nem csak a kóbor kutyák, hanem az egyéb elkoborolt háziállatok összegyűjtését is lehetővé teszi” – hangsúlyozta a tanácsos.