Jóváhagyták a járványkórház, a rehabilitációs- és tüdőkórház korszerűsítésére vonatkozó beruházások műszaki-gazdasági mutatóit.

Az elfogadott határozat értelmében a járványkórház alagsori ügyeleti helyisége újul meg, amelynek összértéke 604 ezer lej. Továbbá a rehabilitációs kórház két gyógykezelési medencéjét korszerűsítik, a munkálatok értéke megközelítőleg 258 ezer lej, valamint a radiológiai és angiográfiás laboratóriumot 973 ezer lejből.  A tüdőkórház I-es pavillonja új, korszerű felvonóval bővül, a fejlesztés tervezett költségei 612 ezer lejre rúgnak.

„A beruházások célja a három egészségügyi intézmény infrastruktúrális feltételeinek javítása, az ellátás színvonalának és a szolgáltatások minőségének növelése. A munkálatokat a Kolozs Megyei Tanács költségvetéséből és a kórházak saját bevételeiből fedezik. Az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottunk az egészségügyi fejlesztésekre, közel 80 millió lejt irányoztunk elő erre a területre beleszámítva az elnyert európai uniós alapokat is”  – nyilatkozta Lőrinczi Zoltán megyei tanácsos.