Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke ma írta alá a szerződést a kivitelezőkkel, miszerint felújítják a megyei önkormányzat alá tartozó speciális iskolát. 

A projekten belül azt az iskola területén lévő épületszárnyat újítják és módosítják, melyet már évek óta nem használ az intézmény, a rehabilitáció után korszerű műhelyek, irodák, osztálytermek kapnak majd helyet. Ugyanakkor felújításra kerülnek a lépcsők, a kémények, megújul az épület szerkezete is. 

„A Kozmutza iskola Erdély egyetlen magyar hallássérült gyerekek oktatásával, illetve különböző értelmi fogyatékosságokkal élő és autizmus spektrum zavarral diagnosztizált gyermekekkel foglalkozó intézmény. A Kolozs megyei önkormányzatnak kötelessége megteremteni ezeknek a gyerekeknek is a megfelelő oktatási környezet, és hiszem, hogy ezzel a projekttel nem csak a pedagógusok vagy iskola vezetők munkáját segítjük, hanem az iskola tanulóinak fejlődését is” – mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es elnökjelöltje.  

A felújításokat a Regionális Operatív Program keretében valósítja meg a megyei önkormányzat. A befektetés értéke több mint három millió lejbe kerül majd.