Kiemelt infrastrukturális beruházásokra irányozott elő pénzügyi forrásokat a Kolozs Megyei Tanács

Költségvetés-módosításról döntött a Kolozs megyei képviselő-testület a mai rendes ülésén, ennek értelmében 22,9 millió lej áll rendelkezésre a Kolozs Megyei Tanács és az alárendelt intézmények számára kiemelt beruházásokra.

2 millió lejjel egészül ki a járványkórház költségvetése, amelyet koronavírus-tesztgép bevásárlására fordítanak.

RMDSZ-es kezdeményezés nyomán a Bánffy-palota homlokzatának felújítási költségvetése 1,5 millió lejjel egészül ki.  

A megyei úthálózat korszerűsítésére további 15,5 millió szavaztak meg, ilymódon az idei közúti karbantartás költségvetése 72,5 millió lejt tesz ki.

A létrehozandó park and ride parkoló kivitelezésére 3 millió lejt, a Tetarom V. ipari park úthálózatára ugyancsak 3 millió lejt, a transzplantációs központ, a sürgősségi gyerekkórház és a megyei tanács székhelyének bővítésére 1,4 millió lejt, a Hója-erdő és kolozsvári falumúzeum felújítására és bővítésére 2 millió lejes költségvetési keretet hagytak jóvá.

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben fokozottan oda kell figyelnünk egészségi intézményeink felszereltségére, továbbá az úthálózat korszerűsítése, az épített örökségünk megőrzése, a park and ride parkoló létesítése, a sürgősségi gyerekkórház és a Tetarom V. ipari park megépítése mind az általunk felvállalt beruházások közé tartozik és arra kell törekednünk, hogy minél több pénzügyi forrást tudjunk ezekre a területekre biztosítani” ‒ számolt be Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.