Az OTTHONOS KOLOZSVÁR PROGRAM koncepciója abból az őszinte meggyőződésünkből született, hogy mi, kolozsvári magyarok, pont úgy és olyanokként vagyunk jók ennek a városnak, amilyenek vagyunk. Kolozsvárnak viszont feladata úgy hozzánk simulni, hogy nekünk fel se tűnjön a magyar felirat, a rendezett vízpart, a gyerekülés a városi bicikliken vagy a dugók nélküli forgalom, mert mindezek már a kolozsvári hétköznapjaink magától értetődő részei.

A városprogram megvalósítását az RMDSZ megújult tanácsosjelölti csapata vállalja fel. Konkrét, számonkérhető vállalásokat teszünk magyarként a sajátosan magyar ügyek vonatkozásában, kolozsváriakként pedig a közpolitikai ügyek szintjén. A program sikeres megvalósítása esetén, az egymás iránti kölcsönös tisztelet jegyében új alapokra helyezzük a magyar-román együttélés viszonyait. Respekttel tartozik mindenki: a viszony a tiszteletről szól, arról, hogy az államnak tisztelnie kell minden polgárát, hogy a
románoknak tisztelniük kell a magyarokat, és nem veszélyforrásként tekinteni rájuk, a magyaroknak pedig tisztelniük kell a románokat. Mi a kölcsönös tiszteletben hiszünk, és ezt mondjuk el mindenkinek. Kiemeljük a politikai bizonytalanságból a legfontosabb közhasznú magyar projektek finanszírozását, Mátyás király múzeumot, Pákey Lajos városépítész szobrát. A programban foglalkozunk a közlekedés, a lakhatás, a zöldövezetek, a közegészségügy, a szociális ügyek, a bürokrácia leépítése, az online ügyintézés, a zajszennyezés, a számon kérhető gazdálkodás, a környezetvédelem és a válsághelyzetben lévő gazdaság ügyével.

Belátjuk, hogy a program bizonyos részei még szakemberek véleményezésére szorulnak. Most és a jövőben sem fogunk mindenhez érteni, így célunk a szakértők bevonása és a velük való következetes együttműködés a várostanácsosi munkánk végzése során. Ugyanilyen leplezetlen őszinteséggel szeretnénk évről-évre beszámolni és felelősséget vállalni Önökkel szemben a jelen programban tett vállalásainkról. Őszinte szándékunk és elkötelezettségünk tanúbizonyságául szolgáljon jelen városprogram. 

Kolozsvár az otthonunk, és mi vagyunk a város lakói!

 

A teljes program ITT olvasható.