A következő négy évben is Oláh Emese képviseli a kolozsvári magyarságot a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalban: október 21-én 20 szavazattal választotta a város alpolgármesterévé a frissen beiktatott tanácsosi testület. Az RMDSZ négy tanácsossal van jelen a testületben, Oláh Emese mellett Fugel Edina, Rácz Béla Gergely és az újrázó Rácz Levente Zsolt személyében.

„Újabb négy évre kaptam alpolgármesteri megbízatást Kolozsvár tanácsosi testületétől. A bizalom lekötelez, és átérzem a tisztséggel járó felelősséget. Magyar alpolgármesterként elsősorban a magyar ügyeket fogom képviselni, és közvetíteni a magyarság igényeit a város román vezetése felé. A megkezdett projektek mellett az élhető negyedek kialakítása, a nyelvi jogok további bővítése és a szociális projektek kivitelezése élvez majd prioritást. Köszönöm a bizalmat!” - nyilatkozta a hivatali eskü letételét követően Oláh Emese.

A városi tanács összesen 27 tagból áll, azonban egyelőre csak 26 tagú a testület: a PSD színeiben megválasztott Valentin Cuibus tanácsosi mandátumát nem vállalta, és egyelőre nem nevezték ki a helyére lépő tanácsost. Az RMDSZ 4 tanácsosán kívül a PLN 16 tanácsossal, az USR 5 tanácsossal és a PSD 2 tanácsossal vesz részt a testületben.