Az elkövetkező négy évben is Vákár István marad a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, a frissen beiktatott megyei önkormányzati képviselő-testület 26 szavazattal választotta meg. Az újabb mandátumban az RMDSZ megyei frakciója 5 képviselővel rendelkezik: Antal Géza, Balla Ferenc, Lőrinczi Zoltán, Rés Éva és Vákár István személyében.

„Újabb négy évre kaptam felhatalmazást Kolozs megye képviselő-testületétől. Köszönöm a bizalmat és a támogatást. A következő években is Kolozs megye fejlődéséért fogok dolgozni tanácsos kollégáimmal, a Kolozs megyei magyar közösség érdekeit fogom képviselni. A megkezdett munkát szeretném folytatni, legfőbb célom a megye magyarlakta településeinek fejlesztése, az itt élő emberek életminőségének javítása. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztése és korszerűsítése, az épített örökség ápolása és megőrzése, továbbá a közszállítás bővítése, ezen belül a metropolisz övezeten kívüli települések becsatolása Kolozsvár tömegközlekedési hálózatába, valamint a vidékfejlesztés szempontjából a falu- és agrárturizmus támogatása szerepel a felvállalt célkitűzéseink között"nyilatkozta Vákár István megválasztását követően.

A Kolozs megyei önkormányzat 37 tagú: az RMDSZ 5 tanácsosa mellett, a PNL 20 tanácsossal, a PSD és USR-PLUS 5-5 tanácsossal, a PMP 2 mandátummal rendelkezik, akik még validálásra várnak.