Közösen a Mathias Rex Egyesülettel idén is meghirdetjük Mátyás király születésnapja alkalmából a rajz és fogalmazás pályázatunkat. Az idei témánk: Mátyás király születésnapja. A rajzpályázatra az óvodás, valamint az elemi osztályos diákok jelentkezését várjuk, míg a fogalmazás pályázaton az 5-8 osztályos tanulók vehetnek részt.

Az óvodás, valamint 0-4-ik osztály tanulóktól olyan rajzokat várunk, amelyen megmutatják, hogyan ünnepelné Mátyás király a jelenlegi helyzetben a születésnapját.

Az 5-8 osztályos diákok pedig olyan verssel, rövid történettel vagy képregénnyel jelentkezhetnek, amelyek segíthetnek felvidítani az igazságos király születésnapját.

Az alkotásokat február 7-ig a mathiasrex.kolozsvar@gmail.com email címre várjuk. Az levél szövegébe kérjük írják be a pályázók adatait (teljes név, iskola/óvoda, osztály/csoport és egyik szülő telefonszáma).

A beérkezett munkákat február 10-12-e között feltöltjük a Facebook oldalunkra, majd kezdődhet like gyűjtés. Az idei évben azokat az alkotásokat díjazzuk, amelyek a legtöbb Facebook lakó tetszését elnyerik. A nyerteseket Mátyás király születésnapján, február 23-án hirdetjük ki.