Szövetségi Képviselők Tanácsának mai ülésén kiosztották az Ezüstfenyő-díjat, melyet Kolozs megyéből Bálványosváralja volt alpolgármestere Czira Mária vehetett át. „Nagy megtiszteltetés, hogy Kolozs megyéből én vehettem át ezt a díjat. Örömmel tölt el, hogy a szervezetbe fektetett munkámat ily módon is elismerik. Bár az elmúlt évek során nem elismerésért dolgoztam, hanem a magyar közösségért, jól esik tudni, hogy az elvégzett munkám értékes volt. Továbbra is dolgozni fogok a bálványosváraljai magyar közösségért és továbbra is segíteni fogok boldog szívvel mindenkinek, akinek csak tudok” – nyilatkozta Czira Mária.

„Czira Mária személyében ismét olyan ember vehette át az Ezüstfenyő díjat, aki mindig önzetlenül és sok odaadással dolgozott nem csak a bálványosváraljai, de a Kolozs megyei magyarokért is. Örülök, hogy a megyében még vannak ilyenek emberek, hisz a közösségeink csak az ő segítségükkel fejlődhetnek, és maradhatnak meg. Mindig szükségünk van dolgos embereknek az RMDSZ-ben, kell hogy legyenek a helyi közösségeknek képviselői, akik felénk tolmácsolni tudják a problémákat, a helyiek kéréseit. Gratulálok Marikának és minden díjazottnak, mert mind megérdemlik az elismerést” – mondta el Csoma Botond parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.

Az RMDSZ minden évben elismerésben részesíti, azokat a személyeket, akik az erdélyi magyar közösségért jelentős szerepet vállaltak. Idén 28-an vehették át a díjat Kolozsváron.