Folytatja Kolozsvár önkormányzata szociális programját, amely révén segítséget nyújt a kisnyugdíjasoknak, a létminimum alatt élő, kirekesztett, vagy a társadalmi kirekesztés által fenyegetett kolozsvári lakosoknak, hogy megfelelő, jó minőségű fogászati ellátásban részesüljenek. Az önkormányzat 200 ezer lejt különített el erre a célra, az összeg az év hátralevő részében beütemezett kezelések költségét fedezi.

A program kedvezményezettjei azok a nyugdíjasok, akiknek nyugdíja és egyéb havi jövedelme összesen nem haladja meg a 1000 lejt, fokozott és súlyos fogyatékossággal élő személyek, a Kolozs Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél regisztrált, 700 lejes munkanélküli segélyben részesülő vagy nem részesülő munkanélküliek, illetve a Szociális és Egészségügyi Igazgatóság nyilvántartásában szereplő, jövedelem nélküli vagy kis jövedelmű személyek, akik szociális segélyben, családtámogatásban, illetve szociális étkezdei ellátásban részesülnek. A programról bővebb tájékoztatást és az ingyenes fogászati program igénybevételéhez szükséges formanyomtatványt a dasmclujnapoca.ro oldalon érhetik el az érdeklődők.

„Az önkormányzat ezzel a programmal is elősegítené az érintettek társadalmi felzárkózását, életminőségük javulását, a fogászati szolgáltatásokhoz való hozzáférését, a fogbántalmak megelőzését, kezelését” – hangsúlyozta a kezdeményezés fontosságát Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere. Az RMDSZ önkormányzati képviselőjelöltje elmondta, 2017 óta közel 400 személy fogászati kezelése valósult meg, és 668 ezer lejt költött erre a célra az önkormányzat.