Viszonylag rövid idő alatt újul meg Kolozsváron a Hétvezér (14 Iulie) tér: Kolozsvár önkormányzata mindössze 10 hónapot szabott meg ennek a projektnek a kivitelezésére, a tervezésre 2 hónap áll rendelkezésre, maguk a munkálatok nem tarthatnak 8 hónapnál többet.

A közel 5300 négyzetméteres területből közel 2800 négyzetméter zöldövezet marad, továbbra is lesz itt játszótér, sportpálya, fitneszövezet, de asztali teniszre is nyílik majd lehetőség. A parkba továbbá egy automata illemhelyet is felállítanak, elektromos biciklik és rollerek számára is lesz itt töltőállomás. A projekt kivitelezői 41 új fát ültetnek, és a városi bútorzat is megújul.

A projekt költségvetése áfával együtt 6,5 millió lej, az összeget a helyi büdzséből gazdálkodja ki az önkormányzat. „Fokozottan odafigyelünk Kolozsváron, hogy jó minőségű játszótereket alakítsunk ki, ahol a fogyatékkal élő gyerekek együtt játszhatnak társaikkal. Ilyen inkluzív játszóhely lesz a Hétvezér térre tervezett játszótér is” – mondta el Fugel Edina, RMDSZ-es városi tanácsos.