Október 17-én tartják az Aranyosgyéresi Magyar Napokat, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A programsorozat vasárnap 10:30 órától, a református templomban istentisztelettel veszi kezdetét, amit Marosán Csaba színművész előadása követ. A kulturális program délután 5 órától folytatódik majd a Kultúrpalotában néptánc műsorral: fellép az aranyosgyéresi Tulipán, a tordaszentmihályi Rügyek néptánc csoportok, valamint a Maros Művészegyüttes egy órás előadását is megtekinthetik az érdeklődők.

„Nagyon örvendek, hogy az idén sikerül megszervezni Aranyosgyéres legnagyobb rendezvényét, bízom benne, hogy a közösségünk minden tagja élvezni fogja a műsorokat és programokat. Bár a járvány miatt kissé szűkösebb az idei program, úgy gondolom fontos, hogy minden lehetőséget kihasználjunk, hisz az elmúlt másfél évben ritkán adottak alkalmak személyes találkozásra. Ez úton is szeretném még egyszer megkérni minden résztvevőt, hogy a járványügyi előírásokat tartsák be az esemény alatt” – mondta el Nagy Annamária, az RMDSZ aranyosgyéresi szervezetének elnöke.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel minden résztvevőt felkérnek, hogy az előírásokat betartva, helyes maszkviseléssel vegyen részt a programokon.