Európai uniós támogatásból újították fel a két iskola eszköztárát Bálványosváralja községben. Az 400 ezer lejes projekt keretében táblagépeket, laptopokat és interaktív táblákat is vásárolt a helyi önkormányzat az oktatás színvonalának növelése érdekében.

„Nagyon örvendek, hogy sikerült megvalósítani ezt a projektet, hisz így érdekesebbé és modernebbé vált az elemi és gimnáziumi oktatás a község területén. Számunkra fontos, hogy a község gyerekei a lakóhelyükön is tanulhassanak, mitöbb olyan körülmények között zajlódjon az oktatás, ahogyan akár egy fejlettebb városi iskolában is” – nyilatkozta Mureșan Ildikó, Bálványosváralja RMDSZ-es polgármestere.

A EU-s pályázat keretében a helyi vezetőség 135 tabletet vásárolt, így minden iskolás gyerek hozzájuthat egy-egy eszközhöz. A tanárok és tanítót számára 21 darab laptopot vásároltak, továbbá 13 osztályteremben interaktív táblákat szereltek fel, illetve videó projektorokat és 13 webkamerát is kaptak az iskolák.

A polgármester elmondta az óvoda számára is szerettek volna interaktív táblákat beszerezni, de a jelenlegi projekt keretein belül erre most nem volt lehetőség, mindazonáltal bíznak benne, hogy jövőben lesz lehetőség az óvodai oktatás körülményein is javítani.