Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a kolozsvári karácsonyi vásárt szervező vállalat és az RMDSZ kolozsvári szervezetének tanácsosi frakciója között, hogy 2019-et követően idén is legyenek magyar programok és magyar nyelvű kommunikáció a szervezők részéről.

 Csakúgy mint az eddigi években az idei vásárra készülve már időben megkerestük a szervezőket. Azt kértük tőlük, hogy magyar felirat is köszöntse a rendezvényre kilátogatókat, az esemény honlapja és a közösségi média oldala pedig magyarul is legyen elérhető és magyar fellépőket is láthasson a nagyközönség az egy hónapos rendezvény alatt. Ehhez felajánlottuk a segítségünket a magyar nyelvű fordításban és több magyar nyelvű fellépővel is összekötöttük a szervezőket - mondta Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

A jelenlegi szerződés a polgármesteri hivatal és cégcsoport között hamarosan lejár, utána az RMDSZ frakciója csak olyan tervezethez adja majd a támogatását, amelyben a kivitelező minden felületen vállalja a magyar kommunikációt, valamint teret biztosít a magyar fellépőknek istette hozzá Rácz Béla Gergely, a kolozsvári RMDSZ, tanácsosi frakciójának vezetője.