A tordaszentlászlói tüdőszanatórium területének egy része Tordaszentlászló község tulajdonába kerül át, erről dönt holnapi ülésén a Kolozs megyei képviselő-testület. Jelenleg a Kolozs megyei önkormányzat tulajdonát képező, illetve a Leon Daniello kórházhoz tartozó 5 ezer négyzetméteres területen korszerű orvosi központ épülhet. Az épületben háziorvosi-, fogorvosi rendelő, ügyeleti központ, gyógyszertár kapna helyet. A 800 négyzetméteres alapterületű épület 20 személygépkocsi számára biztosítana ugyanakkor parkolási lehetőséget. A beruházás összértéke 4 millió lej és európai uniós, illetve kormányzati forrásokból valósul meg.

A tordaszentlászlói önkormányzat tulajdonában nincsen megfelelő belterület az egészségügyi központ megépítésére, ezért folyamatos konzultálás eredményeként arra jutottunk, hogy az egyedüli megoldás kérelmezni a megyei önkormányzattól a kihasználatlan terület odaítélését” – nyilatkozta Asztalos István, Tordaszentlászló RMDSZ-es polgármestere.  

„Támogatjuk Tordaszentlászló község ambiciózus terveit, folytatjuk összefogással a munkát a teljes megyét érintő fejlesztésekkel. Együttes erővel megvalósíthatjuk mindazon elképzeléseket, amelyek a közösségek fejlődését szolgálják, hiszen a fiatalok itthon tartását, a közösségek megmaradását az infrastruktúra folyamatos fejlődése eredményezi. ” ‒ mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.