Közbeszerzési eljárást írt ki a Kolozs Megyei Tanács a jegenyei tábor felújításához szükséges műszaki tanulmány kidolgozására. A műszaki tanulmányra 30.500 lejt fordítanak, amely magába foglalja épületek felmérését, épületszerkezeti, tartószerkezeti feltárást, a közösségi és adminisztrációs terek újragondolását.

Az elavult épületek megújulhatnak, modern, minden igényt kielégítő infrastruktúrával rendelkező ifjúsági létesítmény jöhet létre, amely hosszútávon a fenntartható, környezetbarát üzemeltetést és energia megtakarítást tartja szem előtt.

„Továbbra is fennáll az ifjúsági szervezetek részéről az igény egy korszerű és felszerelt, akár 250 fő befogadására alkalmas táborhelyre. Éppen ezért készítettünk egy javaslatcsomagot, amelyet a megyei tanács illetékeseihez is eljuttattunk és amelyben ezeket az igényeket összesítettük. A most sorra kerülő tanulmány a telek és a rajta található épületek műszaki felmérésére vonatkozik, ezután fogjuk látni milyen lehetőségeket tartogat a jövőbeli tervezéshez a jegenyei ingatlan.” — mondta el Antal Géza, megyei tanácsos.

„Az RMDSZ-frakció számára kiemelt jelentőségű a jegenyei tábor infrastrukturális fejlesztése, ezért is kezdeményeztük és vettük át az egeresi önkormányzattól néhány évvel ezelőtt, bízunk a projekt jó ütemű előrehaladásában európai uniós vagy kormányzati alapokból, a beruházáshoz pedig elengedhetetlen a megfelelő előkészítő munka. A kalotaszegi kistérség fejlődését is elősegíti, a turisztikai szolgáltatások kínálatának bővítését, valamint nem utolsó sorban új munkahelyeket is teremt.” — nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.