Kolozs megyében az elmúlt két hétben több településen is szerveztek mikulási ünnepségeket a helyi RMDSZ szervezetek, egyesületek, valamint az egyházak segítségével.

Kisbács községben mikuláscsomagot osztottak szét a község öt településén óvodás gyerekeknek: Kisbácsban, Mérában, Nádaskóródon, valamin Szucságban is. A hely RMDSZ tanácsosok és a polgármester a Mathias Rex Egyesülettel közösen szervezte meg idén a csomagosztás.

Tordaszentlászlón a központban ejtették meg a Mikulás-járást, ahol a csomagosztás mellett a falu lakói közösen karácsonyfát is díszítettek.

Szászfenesen a Topspin Sortegyesületnek köszönhetően karácsonyváró sport bajnokságot szerveztek. A sok gyerekfoglalkozás és vetélkedők után a Mikulás is kiosztotta a csomagokat a falu legkisebbjei között. Magyarlónán a gyerekeknek kézműves tevékenységet szerveztek hétvégén a közelgő ünnepek szellemében, és a mikulásjárásra is sor került a helyi református imateremben.

A karácsonyra hangolódva Bálványosváralján az RMDSZ-es polgármester, Muresan Ildikó kezdeményezésére, valamint Magyarfenesen az ifjúsági szervezetnek köszönhetően a falu lakói közösen állítottak karácsonyfát, amelyhez a díszeket a helyiek ajánlották fel.