Költségvetés-kiegészítést hagyott jóvá mai ülésén a Kolozs megyei önkormányzat. A gyermekvédelmi, illetve a fogyatékkal élőknek nyújtott szociális szolgáltatások fedezésére 6,5 millió lejt utalt ki a kormány minden megyei önkormányzat számára.

Továbbá kulturális intézmények számára 11,6 millió irányzott elő ismét a kormány a jövedelemadó 2 százalékából. A Transilvania Filharmónia megközelítőleg 9,7 millió lejt, míg a Puck Bábszínház 1,9 millió lej fordíthat működési költségek fedezésére.

„Filharmónia, színház vagy bábszínház fenntartása jelentős költségvetési tételt jelent az önkormányzatok számára, emiatt az RMDSZ javaslatára létrehozott alapból már másodszor kiutalt összegek hathatós segítségnek számítanak. Mindkét kulturális intézmény a megye művészeti életének meghatározó tényezőjévé vált, az értékközvetítés és értékteremtés szimbólumai, sokszínű és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, komoly erőfeszítések szükségesek, hogy az intézmények folyamatosan meg tudjanak újulni a kor kihívásainak megfelelően. Évek óta szorgalmaztuk, hogy városi, illetve megyei alárendeltségbe tartozó kulturális intézmények állami költségvetésből társfinanszírozásban részesüljenek.” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.