A jövedelemadóból származó pénzösszegek leosztásáról döntött a Kolozs Megyei Tanács képviselő-testülete mai rendes ülésén a települések számára. A megszavazott összegeket a közigazgatási egységek fejlesztésre, infrastrukturális beruházásokra, különböző pályázatokhoz szükséges önrész biztosítására, illetve működési költségekre fordíthatják.

Az elfogadott határozat értelmében Bánffyhunyad, Dés, Szamosújvár, Torda és Aranyosgyéres 500 ezer lejben részesül, Szászfenes, Erdőfelek, Egeres, Magyargorbó, Tordatúr, Bonchida, Magyarkapus, Ördöngösfüzes, Gyalu, Kolozs községek 445 ezer lejt kap, Kisbács községnek 405 ezer lejt szavaztak meg. Kalotaszentkirály, Bálványosváralja, Buza, Tordaszentlászló, Magyarszovát, Körösfő, Tordaszentmihály, Várfalva és Szék község 310 ezer lejt kapott.

„Összehangoltan dolgozunk az önkormányzatok vezetőivel a települések fejlesztése érdekében, a mostani pénzosztás előtt is egyeztettünk velük a helyi igényekről, fejlesztési prioritásokról. Széken útjavításra, Kalotaszentkirályon fedett korcsolyapálya építését előkészítő tanulmányra, továbbá az óvoda tetőszerkezetének javítására, Körösfő községben a nyárszói kápolna, illetve Körösfőn térkövezési munkálatokra fordítják az összegeket. Gyaluban a víz- és szennyvízhálózat bővítésére, valamint a sportpálya felújítására fogják biztosítani a szükséges költségvetési forrásokat. A várfalvi önkormányzat az iskola fűtési költségeinek fedezésére, illetve közvilágítási beruházás megvalósítására fogja felhasználni az összegeket. Felvállalt célkitűzésünk az, hogy jobb életkörülményeket biztosítsunk minden Kolozs megyei lakosnak. Az elmúlt években is azon dolgoztunk, hogy megteremtsük a biztos alapokat a további építkezésre a magyarlakta településeken, amelyek ugyanakkor a fiatalok itthon maradását is szolgálja. Hiszen a jövő itthon van. ‒ nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.