28 évig volt az RMDSZ titkárságvezetője, ma Ezüstfenyő-díjjal tüntették ki Barta Margitot Kolozsváron. A szövetség Kolozs megyei szervezetének munkatársa személyesen vette át a díjat pénteken a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén.

„A szervezet fennállása óta tisztséget vállalt valamennyi elnökkel dolgozott együtt. Mindig türelmesen és segítőkészen válaszolt, legyen szó tisztségviselőkről, helyi munkatársakról, zöldfülű önkéntesekről vagy az utca emberéről. Úgy gondolom Margitka teljesen megérdemelten kapta a díjat, hisz alapítója és évtizedeken át építője volt a szervezetnek, melyben egy idő után ő lett az, aki, a legtöbbet tudott a szervezet történetéről, egy-egy finom diplomáciát igénylő helyzet hátteréről” – nyilatkozta Csoma Botond, a megyei szervezet elnöke.

„Hálásan köszönöm a volt munkatársaknak a felterjesztést. Korábban számtalan Kolozs megyei közszereplő díjazása kiértesítőjét írtam meg vagy örültem velük együtt az elismerésnek. Nem gondoltam volna, hogy egyszer én is megkapom ezt a díjat, amely számomra mindig a Szövetség megbecsülését jelentette” – mondta el Barta Margit.

Az RMDSZ minden évben a Szövetségi Képviselők Tanácsának keretében elismerésben részesíti, azokat a személyeket, akik az erdélyi magyar közösségért jelentős szerepet vállaltak. Az idén 24-en vehették át a díjat Kolozsváron.