A Szamos Vízügyi Rt. és a Kolozs megyei önkormányzat átvette Dés, Bábolna és Récekeresztúr község víz-és csatornahálózatának bővítési és korszerűsítési munkálatait.

A 355 millió eurós óriásprojekt keretében megvalósuló beruházás két évig tartott, összértéke közel 74 millió lej. Dés, Bábolna, Bujdos, Erdővásárhely, Gyurkapataka, Vecsk, Alsócsobanka, Felsőcsobanka, Aszó, Pusztaújfalu, Récekeresztúr, Völcs és Kecskeháta települések több mint 112 kilométerre kiterjedő vízügyi munkálatait foglalta magába.

Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően Kolozs megye északi részének 28.500 lakója részesül jó minőségű vízszolgáltatásban. 

Désen 30 utcában, 12,4 kilométer hosszan újult meg a vízhálózat, a csatornahálózat pedig 68 utcában 30 kilométer hosszúságban. Bábolna és Récekeresztúr község 12 településén 64,8 kilométeres vízhálózat épült ki, valamint hét új szivattyúállomás, három vízkezelőtelep, három víztározó és 11 szennyvízszivattyú állomás is megvalósult.

Örvendetes, hogy egy újabb nagyszabású vízügyi beruházás befejeződött, Dés és a környékbeli falvak lakói számára is korszerű ivóvízellátást biztosíthatunk, hozzájárulva ezáltal ott élők életszínvonalának növeléséhez. Magyarlakta településeink fejlesztése és élhetőbbé tétele prioritás számunkra – részletezte Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.