Újrakezdődtek a 107M Magyarlóna – Magyarfenes Tordaszentlászló Kisbánya Borrév – Fehér megye határa megyei út felújítási munkálatai, amelyek becsült értéke 62,2 millió lej áfa nélkül. A megye egyik leghosszabb útszakaszán, összesen 42 kilométeren zajló korszerűsítési munkálatokat megyei költségvetésből és európai uniós forrásokból finanszírozza a Kolozs megyei önkormányzat.

„A Kolozs megyei magyar közösség számára kiemelt fontossággal bír ez az útszakasz, hiszen két fontos magyarlakta községen, Tordaszentlászlón és Szászfenesen halad át. Az úthálózat modernizálása, az infrastruktúra fejlesztése prioritása az RMDSZ-frakciónak, a megyei önkormányzatnak, mivelhogy Kolozs megye együtt fejlődik a településekkel és válik folyamatosan élhetőbbé, otthonosabbá.

De ugyanakkor ez a megyei útszakasz turisztikai szempontból is kulcsfontosságú, ezért örvendetes, hogy többéves kivitelezési, adminisztrációs nehézség és huzavona ellenére most elkezdődhetnek a tényleges felújítási munkálatok és jó úton közledekedhetünk majd ezen az útszakaszon is. 2019 júliusában kénytelenek voltunk felbontani a KIAT cégcsoporttal a kivitelezési szerződést a kötelezettségek tejlesítésének elmaradása miatt, és karbantartási munkálatokat eszközölni az útszakaszon a biztonságos közlekedés szavatolása érdekében. Ezúton is elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért a helyi lakosoktól – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A munkálatok két aszfalt réteget, járdák, árkok, átereszek kialakítását, mellékútvonalak bekötését, illetve biztonsági elemek kihelyezését foglalnak magukba. Jelenleg a kivitelezést előkészítő munkálatok zajlanak. A beruházást a Diferit AG Kft. végzi és 16 hónapos a kivitelezési idő.