Augusztus 5-én és 6-án is Kolozs megyében tart jótékonysági koncertet Mága Zoltán hegedűművész. Az RMDSZ Nőszervezetének felkeresésének eleget téve pénteken a kolozsvári Szent Mihály templomban 17.30-tól, szombaton pedig a bánffyhunyadi református templomban 19 órától láthatják és hallhatják az érdeklődők az előadást.

Akárcsak az előző alkalmakkor most is jótékony célra fordítják a koncertek bevételeit, az ukrajnai menekültek és kárpátaljai magyar családok megsegítésére, valamint a hátrányos helyzetben élők segítésére. Az adományokat a Providentia–Gondviselés–Fursorge Egyesületnek, valamint a Bethesda Gyermekotthon és Szórványiskola-központnak ajánlják fel.

„Nagyon örvendünk, hogy idén nem csak Kolozsvárra, de Bánffyhunyadra is eljön a hegedűművész, és a felújított templomunkba fogadhatjuk majd. Bízunk benne, hogy akárcsak Kolozsváron nálunk is nagy sikere lesz az eseménynek, és jelentős összeggel járulhatunk hozzá majd a zsoboki gyermekotthon tevékenységének segítéséhez” – mondta el Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad alpolgármestere,

„Az előző években is Erdély szerte nagy sikere volt Mága Zoltán hegedűművész előadásainak és reméljük ez idén sem lesz másképp. Számítunk rá, hogy ez alkalommal is sikerül megtölteni a Szent Mihály templomot és a bánffyhunyadi református templomot is” – nyilatkozta Antal Melánia, az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezet ügyvezető elnöke.

A kolozsvári koncertre a Szentegyház (Iuliu Maniu) utca 2 szám, valamint a Magyar (bld. 21 decembrie 1989) utca 47/7 szám alatti RMDSZ irodákban lehet jegyet vásárolni, a bánffyhunyadi előadásra pedig helyben válthatnak adományjegyet az érdeklődők, a helyek elfoglalása pedig érkezési sorrendben történik majd.