Augusztus 2-től, mától a Kolozs megyei lakossági nyilvántartó hivatalnál is igényelhető az elektronikus személyaszonossági igazolvány.

Első szakaszban csak a Kolozs megyei lakóhellyel rendelkező, 18 évet betöltött személyek igényelhetik, akiknek személyi okmánya lejárt, a következő szakaszban kiterjesztik minden Kolozs megyei lakosra. 

Időpontfoglalás végett a lakosok rendelkezésére áll a https://programare-cei.mai.gov.ro/ internetes platform, vagy közvetlenül a Kolozs megyei lakossági nyilvántartó hivatal honlapján további információkat kaphatnak az időpontfoglalásról, a dokumentumok benyújtásáról és az okmány kibocsátásáról.

Kolozs megye is része az országos elektronikus személyazonossági igazolvány kibocsátó tesztprogramnak, amelyet a belügyminisztérium koordinál. Erre a célra a lakossági nyilvántartó intézményben két  ügyfélablakot hoztak létre, egyet a személyi igazolványok kibocsátására. A  felhasználóbarát és biztonságos új okmány lehetőséget biztosít az állampolgároknak arra, hogy ügyeiket egyszerűbben, hatékonyabban, gyorsabban tudják intézni nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.