Félidőhöz érkeztünk, hiszen Önök, kolozsváriak közel két éve szavaztak bizalmat annak a fiatal csapatnak, amely most beszámol Önöknek.

  1. Igazságot a magyaroknak! Elértük, hogy eltávolítsák a Baba Novac-szobor talapzatáról az uszító feliratot, és egy számunkra is elfogadható szöveggel pótolták azt.
  2. Élhető város. Az RMDSZ kezdeményezésére elindítottuk a Zöld Péntek programot, amely által Kolozsvár lakosai minden pénteken ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Így ösztönözzük a tömegközlekedés használatát és javíthatjuk a levegő minőségét.
  3. Válaszol a választott. Elindítottuk és mára a napi rutin részévé tettük a negyedfelelősi rendszert. A rendszeren keresztül bárki közvetlenül tájékoztathatja az RMDSZ-es választott képviselőjét a lakókörnyezetében felmerülő problémákról és meglátásairól. A program elindítása óta több mint 100 megkeresésre sikerült érdemben választ adni, legyen szó kiszáradt fák eltávolításáról, járdák akadálymentesítéséről, szemétszállításról és még sok másról.
  4. Miénk itt a tér. Kezdeményezésünkre minden eddiginél nagyobb támogatást kapott a Kolozsvári Magyar Napok, a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét és a Kolozsvári Majális is. Emellett több mint 2 millió lejt kapnak a magyar civil és ifjúsági szervezetek.
  5. Élet a lakónegyedben. A kisváros a nagyvárosban kezdeményezésünk révén fejlesztik a Borháncs negyedet, ahol a lakóházak előtt bölcsőde, óvoda, iskola, nagy kiterjedésű zöldövezet, bevásárlóközpont és a negyedet ellátni képes infrastruktúra épül.
  6. Minőségi magyar oktatás.  236.000 lej értékben újultak meg a város magyar iskolái, így a János Zsigmond Unitárius kollégium, a Báthory István elméleti líceum és az Apáczai Csere János elméleti líceum is
  7. Számíthatunk egymásra. Magyar nyelven segítettünk a fűtéstámogatás igénylésében, a népszámlálás önkitöltős szakaszában és a hadifogoly leszármazottaknak járó nyugdíj igénylésében.
  8. Méltányosság. Megakadályoztuk, hogy Kolozsvár önkormányzata egységesen emelje az ingatlanadókat, és kiharcoljuk a differenciált adó bevezetését, így jóval kevesebb adót kell fizetniük a kolozsvári lakosoknak.
  9. Jogaink. Kérésünkre magyarul is elérhető a Kolozsvári Közszállítási Vállalat telefonos alkalmazása.
  10. Akarsz-e játszani? A Máltai Szeretetszolgálattal partnerségben olyan játszóteret alakítunk, ami minden gyerek számára elérhető és használható. A 900 négyzetméteres területen mozgássérült, fogyatékkal élő gyerekek is bátran és biztonságosan használhatnak.