Hamarosan befejeződnek a Kozmutza Flóra Hallássérültek Iskolájának európai forrásokból zajló felújítási munkálatai.

A műhelyépület szerkezeti és kőműves munkálatai 100%-ban megvalósultak, az utolsó simítások maradtak hátra, a villanyhálózati, tűzvédelmi munkák és a vízszerelés is 95%-ban megvalósult, valamint az építészeti elemek 90%-ban elkészültek. Jelenleg az utolsó berendezési és simítási munkák zajlanak festés, tarkett padlózat, natúr linóleum és parketta, valamint külső tereprendezési munkák a sétányon.

Az épületben fizioterápiás szoba, informatikai laboratórium, természettudományi laboratórium, kerámia és képzőművészeti műhely kap helyet, továbbá tárgyalótermek, pszichológiai iroda, a szociális munkás rendelője, valamint fogyatékkal élők számára mosdók állnak rendelkezésre.

„A Kozmutza Flóra Hallássérültek Iskola Erdély egyetlen magyar hallássérült gyerekek oktatásával, illetve különböző értelmi fogyatékosságokkal élő és autizmus spektrum zavarral diagnosztizált gyermekekkel foglalkozó intézmény. Ezért nagy örömmel tölt el, hogy sikerül a végére járni ennek a rendkívül fontos beruházásnak, az iskola műhelyépületének felújításának. Az új műhelyek minden szükséges felszereléssel és a legkorszerűbb berendezésekkel rendelkeznek majd, ezáltal optimális körülményeket biztosítunk az itt tanuló gyerekeknek. A munkálatok összértéke 3.6 millió lej, áfa nélkül, a kivitelezési munkálatok befejezése 2022 novemberére várható mondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A munkálatokkal párhuzamosan rendkívül előrehaladott az oktatási-nevelési szolgáltatások biztosításához szükséges oktatási anyagok és egyéb kellékek, valamint a multiszenzoriális és a fizioterápiás szobához szükséges eszközök beszerzése. Eddig erre vonatkozóan három szerződést kötöttek egyedi bútorok, bútorzat és informatikai eszközök szállítására.