Közel 800 ezer lejt szavazott meg a tartalékalapból a Kolozs megyei önkormányzat 7 oktatási intézmény javítási költségeinek fedezésére, illetve új mikrobusz vásárlására a tanulók gördülékeny szállítása érdekében.

A magyarszováti iskola tetőszerkezetének javítására 55 ezer lejt kapott, az alsókosályi iskola kerítésének, a szeletruki óvoda tetőszerkezetének javítási munkálataira 70 ezer lejt utaltak ki, a kötkei iskolának (Szépkenyerűszentmárton község) 110 ezer lejt hagytak jóvá kazán beszerzésére, a kolozsborsai óvoda tetőszerkezetének javítását 17,6 ezer lejjel támogatják, a szentmargitai iskolának 130 ezer lejt, a páncélcsehi iskolának pedig 160 ezer lejt szavaztak meg új kazán vásárlására, a detrehemtelepi iskola számára 250 ezer lejt hagytak jóvá mikrobusz vásárlására.

Ugyanakkor a mai elfogadott költségvetés-kiigazítás értelmében a Kozmutza Flóra Hallássérültek Iskolájának is 202 ezer lejt utaltak ki új mikrobusz beszerzésére, valamint 630 ezer lej csoportosítottak át európai uniós forrásokból történő felújítási munkálatainak befejezésére.

Több önkormányzat a megyei tanács segítségét kérte oktatási intézményeinek sürgős szükségleteinek megoldására. Az összehangolt vidékfejlesztési célokat tartjuk szem előtt, a Kolozs megyei önkormányzat kiemelt feladatként tekint az iskolák fejlesztésére, támogatjuk az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásokat, valamint a gyerekek szállításának gördülékeny biztosítását, hiszen a lehető legjobb körülményeket igyekszünk nyújtani a vidéki iskolákban is – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.