Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete ma tartotta az év első Megyei Képviselő Tanácsának ülését. A képviselők többek között a megyei szervezet tisztújító küldöttgyűlésének időpontjáról és menetéről egyeztettek, de szó esett a szervezet idei tevékenységeiről és munkamenetéről is.

A 2019-ben újraválasztott Csoma Botond mandátuma végéhez közeledik, így a mai ülés központi témája a tisztújító küldöttgyűlés megszervezése volt. A képviselők március 25-ét szavazták meg a gyűlés dátumaként, helyszínként Az erre vonatkozó határozatban az elnöki és más szervez. A pontos időpontról és konkrét helyszínről további értesítést a megyei szervezet küld.

Csoma Botond politikai tájékoztatójában a kormányzati munka eredményeit hangsúlyozta, valamint a következő év elvégzendő feladatairól beszélt. Elmondta, hogy az RMDSZ által kidolgozott energiatámogatások nélkül a gázszámla kétszer ekkora lenne. Az áramért a kisfogyasztóknak támogatás nélkül háromszor, az átlagos háztartásoknak két és félszer annyit kellene fizetni, mint most. A nagyfogyasztók is féláron kapják a szolgáltatást.

 „Azért dolgozunk, hogy az emberek mindennapi gondjaiban segítsünk: olyan támogatásrendszert vezettünk be, amely megvédi a családokat az energiaválságtól, kezdeményezésünkre a nyugdíj emelés mellett nyugdíjpótlékot kapnak, azok az idősek, akiknek valóban szükségük van a segítségre. Az elmúlt két év kormányzati munkájának eredményeit már szemmel láthatjuk. A betonnak ugyan nincsen lelke, de az új utak, bölcsődék és óvodák a magyar emberek életét is jobbá teszik” – mondta el a képviselő.

Tekintettel, hogy az MKT szintén a mandátum végéhez ért, a következő találkozó az újjáalakulásról szól majd. Talpas Botond elnök köszönetét fejezte ki a tagok felé a munkájuk és elkötelezettségük iránt. „Az elmúlt négy évben a szervezet tagjai aktív jelenlétükkel biztosították a testület működését, nem volt kvórum probléma. Az MKT az a fórum, ahol a közösségünket érintő legfontosabb ügyekről tudunk beszélni” – mondta el az elnök