Február 23-án Mátyás király 580-ik születésnapját ünnepelték Kolozsváron. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, a Kolozs megyei Nőszervezet, valamint a Mathias Rex Egyesület idén is közösen szervezte meg a rajz és fogalmazás versenyt, amelynek mai díjátadó ünnepségén több mint 40 nyereményt osztottak ki.

„A mai nap egy örömnap, egy ünnep, és az ilyen rendezvényekkel kultúránkat és hagyományainkat erősítjük a gyerekeinkben, nem szabad arról sem megfeledkeznünk, hogy napjainkban is vannak olyan kezdeményezések és elért eredmények, amelyek a magyar identitásunk megerősítését tűzi ki célul. Ilyenek például azok a politikai törekvések, amelyekkel a családok megsegítését, a gyerekek oktatását vagy a mindennapi boldogulásunkat segítik. Az RMDSZ számára a család mindig is egy fontos tényező volt és ez a jövőben is így lesz. A közösséget akkor tudjuk a legjobban erősíteni, ha a kormányzás eszközeit az identitás erősítés mellett a család erősítésére fordítjuk. Ott, ahol erős a család, biztos alapokon áll a közösség” – mondta el köszöntő beszédében Fugel Edina, kolozsvári helyi tanácsos.

Csoma Botond képviselő is gratulált minden résztvevőnek, aki benevezett a versenyre, a díjkiosztón résztvevő gyerekeknek személyesen is elmondta, hogy most már hagyománnyá vált, hogy Kolozsvár leghíresebb szülöttjének születésnapjáról ezzel a versennyel egybekötve emlékezünk meg. „Elsősorban szeretnék gratulálni minden gyereknek, aki benevezett a versenyre és persze a szülőknek is, hisz az ő támogatásukra is szükség van azért, hogy ez a hagyomány fennmaradjon. Tudjuk milyen nehéz a családoknak ezekben a válságos időkben. Mi a kormányban azért dolgozunk, hogy megkönnyítsük a családok mindennapi életét. Azon szabályozások nélkül, amelyeket az RMDSZ kezdeményezett ma a gázért kétszer, az áramért háromszor ekkora árat kellene kifizetni. Továbbra is az a prioritásunk, hogy a családok, az emberek terheit csökkentsük” – tette hozzá a képviselő.

Az eseményen az alábbi diákok vehették át nyereményeiket Csoma Botond képviselőtől:

 

 

 

Árvay Emma

Bálint Zsejke

Borbély Viktória

Czégér Zsolt Félix

Czernaski Kriszta Júlia

Csüdöm Dávid

Ferencz Katalin

Furú Zoltán

Fülöp Anna

Halász Ákos

Józan Alpár

Kerekes Bence András

Kis Virág

Kovács Márkó

Lovász Balázs

Magyarosi Szerénke

Miklós Renáta

Molnár Tímea

Nagyi Nóra

Pál Szabó Dorottya

Pálfi Bence

Pálfi Botond

Páll Szabó Orsolya

Pap Varga Eszter

Péntek Alexandra

Péntek Edina

Péter Andór Máté

Péter Annabella

Péter Veronika-Tímea

Ruff Anna-Orsolya

Szakács Zsófia Krisztina

Szakál Áron

Szőke-Okos-Rigó Csenge

Szőke-Okos-Rigó Kincső

Tóth Zsófia

Tököli Regina

Tököli Zsanett

Várdai Hanna

Vincze Andrea Tímea

Vincze Elizabeth-Nóra

Vinte-Koncz Noémi