Iskolai bútorzatra, valamint oktatási intézmények digitalizálását szolgáló eszközök beszerzésére 7.5 millió lej (áfával együtt) értékű európai uniós pályázatot nyújt be a Kolozs megyei önkormányzat az alárendelt 11 speciális oktatási intézmény számára, beleértve a Kozmutza Flóra Hallássárültek Iskoláját is, erről szóló határozatot fogadott el mai azonnali ülésén a képviselő-testület.

„Örvendetes, hogy a helyreállítási alapból, az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetően hozzájárulhatunk a megye oktatási intézményeinek hatékony digitalizálásához, illetve a speciális oktatás számára biztosíthatjuk az optimális feltételeket.  A korszerű oktatási felszerelések, eszközök ma már nélkülözhetetlenek a diákok digitális kompetenciáinak fejlesztésére, amelyek a 21. századi emberek számára kulcsfontosságúak. A magyar közösségnek megéri, hogy a Szövetség kormányon van. Soha nem állt rendelkezésre ennyi uniós, kormányzati forrás a települések, közösségek és az ország fejlesztésére, mint most. A célunk, hogy a magyar közösség részese és nyertese legyen ennek a fejlődésnek. A kézzelfogható eredmények már látszanak Erdélyben is, de a beruházások, a nagy infrastruktúra és az oktatási intézmények fejlesztésének java még hátravanmondta el Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A beruházás révén három oktatási intézmény teljesen új informatikai laborral gazdagodik, négy iskolában a meglévő iskolai laborokat a legkorszerűbb eszközökkel szerelik fel, például mikroszkóppal, 3D nyomtatóval, valamint mindegyik iskola orvosi rendelőjét és műhelyeit korszerűsítik, a tantermeket interaktív okostechnikai eszközökkel látják el.