Ma tartotta alakuló ülését a Kolozs Megyei Képviselők Tanácsa, ahol a megyei RMDSZ ügyvezető elnök, valamint az MKT elnök személyéről is döntöttek a résztvevők. Antal Géza megyei tanácsos továbbra is az RMDSZ Kolozs megyei szervezetben ügyvezető elnökként dolgozik, míg Talpas Botond újabb négy évre az MKT elnöki tisztségét tölti be.

Az ülést a megszokotthoz híven Csoma Botond politikai beszámolójával indították. A parlamenti képviselő elmondta, az elmúlt időszakban tájékoztattuk, beszámoltunk a magyar közösségnek. „Szóba kell állnunk a közösségünkkel, nem csak kampányban. Csak úgy tudjuk hatékonyan képviselni őket, ha közvetlen kapcsolatot ápolunk velük. Az elmúlt két hónapban folytatott kormányzati beszámoló kampány ezt nagyon jól igazolta. A márciusban elkezdett tevékenységet továbbra is folytatni fogjuk” – fejezte be beszámolóját a megyei elnök.

Az elnök személyének megválasztásával egyidejűleg az Állandó Bizottság tagjairól is szavaztak a képviselők. A következő négy évben Balog Mónika, Csorba Zsuzsa Emese, Geréd Imre, valamint Okos Károly töltik be ezt a tisztséget a fórumon belül.

„Megalakult az új összetételű MKT, ami összefogja a kolozsvári magyarok és a vidékeink képviselőit az RMDSZ Kolozs megyei szervezetében. Polgármesterek, RMDSZ elnökök, fiatalok, nők, képviselőink, partnerek szervezetek és egyházak a következő négy évben is azon dolgozunk, hogy az RMDSZ a magyarokat ügyeit képviselje az önkormányzatokban és országosan is. Ehhez szükség van egy erős szervezetre, amely képes válaszokat, megoldásokat adni a kampány időszakban, hiszen 2024-ben négy választásra készülünk, illetve képes kell legyen a közösségünket építeni és működtetni az intézményeinkkel együtt a választások után is. Ebben vállaltunk most munkát” – mondta el Talpas Botond, újraválasztott MKT elnök.

Március 25-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését az RMDSZ Kolozs megyei szervezete, ahol Csoma Botondnak szavaztak elnöki megbízatást a küldöttek, viszont az ügyvezető elnök személyéről az MKT tagjai döntenek, így az alakuló gyűlésen Antal Gézát is újraválasztotta a testület.

„Ráfordultunk a célegyenesre, ügyvezető elnöki pályám legnagyobb kihívásaként tekintek a következő évre. Ezúttal is egymásra, az alapszervezetekre és azok választmányi tagjaira, valamint a magyar emberekre számíthatunk. Rengeteg munka vár ránk, de bizalommal tölt el, hogy a kampányt nem a választások előtt indítjuk, nem is ma kezdjük el, hanem ott folytatjuk, ahol tegnap abbahagytuk. Ott vagyunk és ott leszünk a magyar közösségnek, éljenek bárhol a megyében. Új erőkkel bővítjük a kolozsvári csapatot, és hívunk munkába mindenkit, aki a közösségért szeretne dolgozni” – mondta el Antal Géza, a szavazást követően.