Ezentúl Tordaszentlászló is a Kolozsvári Metropolisz Közszállítási Övezethez (AMTPC) tartozik, ami hosszú távon lehetővé teszi a kolozsvári közszállítás bevezetését. Erről a csütörtöki tanácsülésen döntöttek az elöljárók.

Az RMDSZ városi frakciója több körben igényelte a metropolisz övezet tömegközlekedésének bővítését. Sikerült elérni azt, amit az áprilisi tanácsülésen is szóvá tettünk: új buszjárat indul Kolozsvár - Tordaszentlászló között" nyilatkozott Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

A Kolozsvári Közszállítási Vállalat járatai nagyon megkönnyítik a községben élők mindennapjait. Jelenleg nagyon szegényes az órarend, ritkán vannak buszok, ezért nehéz tömegközlekedéssel bejutni a városba. Kolozsvárra legtöbb esetben dolgozni vagy iskolába járnak a községből, mivel nincs megfelelő buszjárat, ezért legtöbben személygépkocsikkal ingáznak, viszont amellett, hogy az üzemanyagárak elég magasak, a torlódások és a parkolási lehetőségek hiánya is kihívást jelentenek. Biztosak vagyunk abban, hogy többen választják a tömegközlekedést, hisz ez költség- és időhatékonyabb is lesztette hozzá Gyurka Izabella, Tordaszentlászló község RMDSZ-es alpolgármestere.

Tanácshatározat: https://files.primariaclujnapoca.ro/2023/07/31/28.pdf